Vrijblijvende afspraak? Bel: +31 (0)6-43004880


Geinteresseerd in ons trainingsaanbod?

Contactgegevens

Heb je belangstelling voor onze diensten of wil je gewoon meer van ons weten, neem dan contact met ons op, of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Ons adres is:
Vorm Consult
Boezemvliet 26
3299 XP Maasdam

Mobiel : 06-43004880
e-mail: info@vormconsult.nl

Bekijk onze locatie op GoogleMaps

Terug naar onze overige producten


Gedragsinzichtgevende training “Reflect”


Reflect is een training met een open inschrijving. Vorm Consult organiseert deze training minimaal 1 keer per jaar.

Wil je weten waar je staat in jouw ontwikkeling als professional? Krijg je feedback die je niet herkend? Ben je benieuwd of je geschikt bent om leiding te geven? Heb je inzicht nodig in je gedrag om een volgende stap te kunnen zetten in je carrierre? Of, je krijgt op je werk nauwelijks feedback en je wilt graag weten hoe je overkom. Je komt regelmatig met je omgeving in conflict, hoe komt dat nou? Voel je je met deze vragen, of van gelijke strekking aangesproken? Dan is deze training geschikt voor jou.

Opzet en werkwijze
"Reflect" is een gedragsinzichtgevende training, geen gedragsveranderende training. Je leert geen vaardigheden en er is ook geen sprake van goed of fout. Je leert wel veel over jezelf, hoe je overkomt, wat je drijft, wat je klemzet of ontloopt. Aan het eind van de training trek je voor jezelf een conclusie en verbindt daar eventuele acties aan. Het is een training waar actie afgewisseld wordt met veel feedback en reflectie. Er is veel tijd voor bezinning en onthaasting. Veel tijd voor een balans tussen denken en voelen. Het heeft geen zin deze training lichtvoetig te doorlopen. Het rendeert pas als je je echt commiteert. Naast ontspanning zul je met hulp van de trainer en de andere deelnemers geconfronteerd en uitgedaagd worden m.b.t.je gedrag, je denkpatronen, je keuzes in je leven, zowel werk en prive.

Het eerste deel van de training krijg je inzicht in wat voor jou leidende waarden en normen zijn, wat je drijft en welk effect dit heeft op je handelen. Je wordt in uiteenlopende situaties gebracht en door feedback en zelfreflectie krijg je een complete kijk op hoe je overkomt en met welk effect.

Tussen het eerste en het tweede deel krijg je de opdracht mee in je omgeving (werk en prive) feedback te halen om je zelfbeeld nog completer te maken.

Het tweede deel is tijd voor analyse en verdieping. Waarom gedraag ik me zo? Wat is de winst van dit gedrag en wat kost het me. Waar ben ik bang voor, wat probeer ik te ontlopen? Wat zou ik echt willen, niet meer willen? Met welke dilemma's, tegenstellingen en paradoxen worstel ik.

Door de opzet van het programma word je stap voor stap in je persoonlijke proces begeleid. Aan het eind van het programma maak je voor jezelf de balans op en trek je je conclusies...

Het resultaat van de training is dat je een keuze kunt maken vanuit jouw unieke drijfveren en talenten, wat een stevige basis is voor een beter functioneren en een plezieriger leven.

Individuele Coaching (zie individuele coaching)
Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om gecoacht te worden in de uitvoering van jouw actiepunten of ter verdieping van de thema's waar je mee geconfronteerd bent. Het eerste en tweede deel bestaat uit 2 aaneengesloten dagen (inclusief een avondprogamma). In totaal 4 dagen ( 10 dagdelen). De training is verspreid over 2 weken. Eerste deel eerste week. Tweede deel tweede week.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Gezien het karakter van de training is het aan te bevelen om gebruik te maken van een overnachting in het hotel waar de training wordt gegeven.

Download bijlage